SWEET POTATO PIE. SÖTPOTATISPAJ.

Någon gång ska alltid vara den första. Det här är en första gång för mig. Sötpotatispaj eller som det så tjusigt heter på engelska – Sweet potato pie. Med en stor sötpotatis i gömmorna visste jag inte alls vad jag skulle göra så Google fick hjälpa mig och det här blev det. Nöjd.

Jag har egentligen aldrig ens varit medveten om att det är en sötpaj utan trott att det enbart är en matvariant men så var det alltså inte. Så nu har jag lärt mig något nytt igen. Om det var gott? Absolut, men det fick räcka med en riktigt liten bit då det var mastigt som tusan.

Här finner ni receptet.  


5 svar till ”SWEET POTATO PIE. SÖTPOTATISPAJ.”

  1. Johanna

    Trodde också att det var matpaj.

  2. Testade jag också för ett tag sedan. Var gott, men precis som du skriver mycket mäktig. Godast vad pajen ljummen tillsammans med vaniljglass.

  3. Det finns väldigt goda matpajer på sötpotatis också! Den bästa jag vet kommer från Beata! :)
    http://beatasmat.blogspot.se/2011/08/kyckling-med-sotpotatispaj.html

  4. Som vanligt när jag tittar in här blir jag häpnad över dina bilder. Sluta aldrig med detta :)

  5. […] sweet potato pie from helena ljunggren […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.