SOMMARTRYFFLAR I REPRIS

 

Än är det sommar i luften även om det har blivit lite, eller mycket kyligare på nätterna. Men även om det går mot kallare tider så kan man fortfarande få lite smak av sommar i munnen. Lavendeln blommar fortfarande så har du inte plockat och torkat än så tycker jag att det är läge nu. Lavendel är och förbli spännande i mat och bak. En del tycker inte om det alls medans andra tycker att det är smällgott. Risken som finns är att det kan bli en för stark smak och då smakar det rengöringsmedel vilket inte alltid är så uppskattat. Håll det på en lagom nivå och det kommer bli jättegott. Jag lovar!

1 dl vispgrädde
2 msk torkad lavendel
1 krm vaniljpulver

200 gram mörk choklad, 70%

 

2 msk kakao
2 msk vaniljsocker

Koka upp grädde, lavendel och  vaniljpulver. Ställ åt sidan och låt lavendeln dra en stund, ca 15 minuter. Sila grädden ner i en ren kastrull. Värm på igen och blanda i grovt hackad choklad. Ställ in i kylen och låt tryffeln stelna, ca 1 timme. Forma till små tryfflar. Låt stå svalt ett tag innan de rullas i kakao/vaniljsocker. Förvara svalt i burk med tätslutande lock.

 

 

 

 


2 svar till ”SOMMARTRYFFLAR I REPRIS”

  1. Jättebra tips, ska testas om de fortfarande blommar i trädgården;)
    Kramar victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  2. Helt förälskad i både din layout och dina bilder,underbart! Tack för att du tittade in hos mig,så jag kunde hitta till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.