PÄPPELJUICE

Med risk för att bli tjatig men det är bara att vänja sig trots att vintern inte ens har börjat.

Det är kallt! Först nu, 14.30,  har jag fått ändan ur vagnen och startat upp kaminen. Jag har tagit på mig mer och mer och jag får blåsa på händerna för att dom inte ska stelna till helt. Nästippen är iskall och fötterna vågar jag inte ens tänka på. Dom klarar sig i och för sig hyfsat bra eftersom Hjördis lagt sig under bordet och därmed kan jag trycka in fötterna under henne och få lite värme. Ibland är det där fluffet bra att ha. Med tung betoning på ibland. Enklast hade dock varit att starta kaminen tidigare på dagen men varför göra det lätt och behagligt för sig?

Råsaftscentrifugen har fått jobba även idag. Förra gången var det citrusfrukter som centrifugerades och gav mig färskpressat. Idag blev det äpplen och päron istället. Jag som egentligen avskyr allt vad köksmaskiner heter måste nog faktiskt erkänna att juicemaskinen är rätt bra trots allt men jag hatar att diska den. Jag misstänker att det är det knöliga med att diska som gjort mig lite anti köksmaskiner. Det är alltid otympligt och alldeles för många delar för att jag ska tycka att det är värt det. Råsaftscentrifugen har också fler delar men det är helt okej. Blir det så här gott med en maskin så är det bara att diska den och se glad ut.

Jag har har använt mig av olika äpplen och päron, lika många av varje, och en liten squeeze citron på slutet.


9 svar till ”PÄPPELJUICE”

 1. Ja idag var det kallt nu på eftermiddagen… vi har dock haft det rätt så milt tidigare men som du skriver det är bara att vänja sig.
  Har hört att vintern ska bli en riktigt vargavinter i år… brrrr fryser bara jag tänker på det. Ska vi emigrera söderut tillsammans? ;)

 2. Åh du har en kamin ♥ Det töligaste med maskiner är ju verkligen att diska dem! Och att dra fram dem och få plats med dem i skåpen… Men ibland är de ju rätt bra faktiskt :)

 3. Ja nu känner man verkligen att vintern närmar sig, idag har det varit rått och kallt, samt en dimma som sakta smygit sgig in.
  Som vanligt, UNDERBARA foton. Sedan låter kombon äpple och päron inte alls dumt.

  Må gott!

 4. Låter gott!

 5. Låter helt underbart gott. När jag får ett större kök vill jag också ha en råsaftcentrifug :)
  Det är skönt att ha varma djur när det är kallt.

 6. Päpplejuice, -JA TACK! I alla fall nu sedan jag legat och tinat upp i badet, hurv vad kall jag var!

 7. Här nere är det inte så vansinnigt kallt, än… men det känns att det är på väg. Råsaftscentrifugen är nog det värsta att diska av alla maskinerna i vårt kök, men det är verkligen värt allt meck:) Just nu är morötter blandat med apelsin vår favoritsmak.

  1. 2AjTni ajchtybvabyd

 8. Jag har länge varit sugen på att skaffa en maskin för att kunna pressa juicer själv, för vi dricker så mycket färskpressad juice av alla slag. Men eftersom vi inte kan skörda så mycket i vår trädgård, så är frågan släpa hem hel frukt eller färdig pressad juice.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.