NU SKA DU FÅ DINA CITRONER SALTA

Någon sa till mig en gång i tiden att insaltade citroner är grejen. Att det är ”vrôlgôtt!” och absolut någon man aldrig får missa. Eftersom jag är en testare så måste jag ju såklart prova och se om det är precis sådär vrôlgôtt som det är sagt. Tydligen så ska citronerna få en mjuk och len smak och inte alls vara sura och beska. Jag vet inte hur det är möjligt för i min värld är salt salt så då borde ju citronerna bara smaka salt men så ska det inte vara om denna någon har rätt. Jag har inte följt något recept utan jag har duttat lite av varje och jag har säkert gjort fel när jag skickat med kärnor i burken också men men, det är försent nu. Det blir som det blir. Nu ska denna burken glömmas bort i ett mörkt utrymme i ungefär en månad sedan ska det vara klart. Då ska matlagningen nå nya höjder. OM allt går som det ska.

Vad jag har förstått så ska insaltade citroner vara jättegott till kyckling och lamm. Kanske kan det vara så att det är just denna ingrediensen som gör att jag kommer tycka att lamm är ätbart? Återigen – vi får se!
Har du ätit insaltade citroner någon gång?

Jag har inte lyxat till det med ekologiska citroner, det är inte det lättaste när man bor som vi gör. Då får man vara glad för det som finns. Citronerna är dock tvättade med skrubb och alla möjliga temperaturer på vatten. Det borde göra dom lite mindre ”oekologiska”. Logiskt!

Jag kan inte svära på om det blir gott eller inte men två citroner för 5 spänn på Ica gör det värt att prova.
6-7 citroner, tvättade och skrubbade.
ca 1 kg grovsalt

Skär citronerna i båtar, en i taget. Lägg i burk och strö över rikligt med salt. Upprepa tills alla citronerna är slut eller burken full. Häll i salt på toppen och stäng locket. Glöm bort i skafferiet i en månad. 


11 svar till ”NU SKA DU FÅ DINA CITRONER SALTA”

 1. Åh vad spännande! Ser fram emot (med förtjusning) att läsa om resultatet.
  Dina underbara bilder som förhöjer allt. Kärlek!

 2. Det ser spännande ut, ska bli spännande att höra vad du tycker!

 3. Åh, vad spännande! Måste nästan prova själv också. Har också hört att det ska vara jättegott.

 4. Intressant, det här måste jag bara följa! Så fina bilder (som vanligt!)

 5. Det låter onekligen spännande!
  Men anledningen till att jag tittade hit var att jag bara måste njuta av dina fina bilder coh snygga layout…
  Ha det bra!
  Ninni

 6. never tried this yet, but it does sound interesting.. :)

 7. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

 8. Har varken hört om eller testat någon gång, men det verkar spännande. Lova att rapportera!

 9. Du måste berätta hur det gick. Jag gjorde inlagda citroner enligt ett recept, men jag var inte imponerad. Om du vill äta gott lamm så kör lammstek i klotgrill med rökspån. Det gjorde vi förra påsken och det blev en favorit! Sen gäller det att köpa fint lamm och inte sånt där billighetslamm, för det har en tendens att smaka kofta :)

  http://ingenrotmos.blogspot.com/2011/04/rokig-lammstek.html

 10. Jamen jag har heller inte testat bara sett Jamie &gänget salta till dom, väntar på ditt resultat först med spänning!

 11. Insaltade citroner it is! Har man en citronberoende person i köket så är alla recept som citron finns med i ett absolut måste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.