MORGONJUICE TILL KVÄLLSMATEN

Bättre sent än aldrig. Frukost till kvällsmat. Med en timme extra så är hela dygnet skruvat så då spelar det ingen roll. Gör det du vill, när du vill! Det är ändå mörkt ute.

Jag tycker mycket om mörker och är långt ifrån mörkrädd. Jag njuter i mörker men till och med jag tycker det är tråkigt att det blir mörkt och dystert redan innan klockan slagit 15. När det dessutom regnar så att även jag som hörselskadad hör smattret mot förnsterrutorna, då är det inte speciellt kul längre. Dagar som denna, jämngrå, behöver jag färg och därför passade jag på att starta dagen ordentligt färgglatt.

Råsaftscentrifugen aka juicemaskinen plockades fram tillsammans med en hel drös av olika citrusfrukter. Egen juice. Sockerchock enligt vissa, upplyftande enligt mig. Egen juice är inget man gör varje dag, eller inte jag i alla fall, eftersom det går åt en hel del frukt för att fylla två glas och så mycket frukt har vi sällan här hemma. Men idag så, då trängdes citrusfrukterna på köksbänken. Även en perfekt mogen mango åkte med ner.

Jag kunde inte få en bättre start på dagen.
Nu är det dags för oss att trotsa mörker och regn – Hjördis och Svea behöver sin kvällspromenad. Allt som oftast är det roligt att vara jag. Just nu? Nej.

Tur att det finns mer juice.
Apelsin
Röd grapefrukt
Satsumas
Citron
Lime 
Mango 


14 svar till ”MORGONJUICE TILL KVÄLLSMATEN”

 1. Så himla gott det ser ut!! Gillar verklingen din blogg också, tänkte mest säga det :)

 2. Gott med ”egengjord” juice!
  Ja, nu är det mörkt trots att timmen inte är sen…

 3. Det drar nästan lite i munnen, du vet så där av syrlighet, när jag läser om din juice. Men åh det låter gott också!
  Uppiggande, det skulle jag behöva ikväll. Eller kanske ännu mer imorgon bitti, morgonmörker – usch.
  När jag har fått (haha) mitt stora kök, då ska jag förutom en Kitchen Aid också köpa en råsaftcentrifug. Så de så.

 4. Hejsan, hittade hit av en slump och gillar det jatte mycket har inne:))
  Maste fortsatta att titta runt har inne och se alla goda recept:))
  Halsningar,
  Nena

 5. Vad gott med egengjord juice, mums.

  Underbar bild på dig i brudklänningen.
  Vad smart med muffins i MC-formar :-)

 6. Det går i perioder här hemma när jag gör juice i min centrifug, men vad gott det blir.

 7. Så gott och fräscht!

 8. Fy, jag är otroligt mörkrädd! Nä, sommaren passar mig bättre!
  Kram

 9. Tack, ja det är inte ett lätt språk måste jag erkänna!

  Denna bild är helt underbar! Jag formligen älskar denna vackra och goda (grape)frukt :)

 10. Jag dricker Brämhults juice, istället för att pressa egen. Inte så billig, men ack så god. En lyx man kan unna sig åtminstone till söndagsfrukosten… Annars blir det ganska ofta smoothies här där frukten åker ner tillsammans med frysta hallon!

 11. Egen pressad juice slår allt. Känns så lyxgt. Underbar bild som alltid…:-)

 12. Ps. Blev så inspirerad att jag bara var tvungen att gå till närmaste supermarket och inhandla en ljuvligt god grape! ;) tack.

 13. Vilka FANTASTISKA bilder du ger oss Helena! TACK!

 14. […] har fått jobba även idag. Förra gången var det citrusfrukter som centrifugerades och gav mig färskpressat. Idag blev det äpplen och päron istället. Jag som […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.