Melonsorbet – Vattenmelon

Idag är det verkligen höstigt här uppe på södra Säm. Det regnar och det blåser sådär jobbigt så att det nästan känns inomhus. En perfekt dag för kall sorbet, inte sant?

Melonsorbet gjord på vattenmelon, det är grejer det. Det blir väldigt sött så portionerna bör inte vara speciellt stora och man kan med fördel hålla nere sockret. Vid för mycket finns risken att det kommer bli alldeles för mastigt men i små mängder är det ganska gott. Med betoning på ganska. Jag skulle kunna tänka mig att faktiskt göra en kula och lägga i nån form av drink. Hur och vilken, det har jag inte klurat ut än men det kanske kommer. Om inte så är vi nog lika glada ändå hoppas jag.

Jag hade en vattenmelon liggandes på köksbänken. Den var på vippen att åka ut i komposten så istället för komposten så gjorde vi juice av den igår och senare en sorbetsmet som stått i kylen under nattens alla timmar. I morse när jag tog ut smeten så hade den geléat sig ganska rejält men några kraftiga slag med vispen så var det en fin smet igen, alldeles perfekt för att hälla ner i glassmaskinen och köra till sorbet.

Vattenmelonsorbet – recept något modifierat men lånat från glassrecept.se

1 liter vattenmelon juice. Pressa i en sil eller använd en juicepress
1 dl socker
1,5 dl majsstärkelse
0,5 krm kanel
0,5 kr vaniljpulver

Lös upp stärkelsen i lite av juicen, akta så det inte klumpar sig. Häll på resten av juicen och tillsätt sockret. Häll alltsammans i en kastrull och låt det koka upp på svag värme under omrörning. När det tjocknat är det färdigt.
Ställ smeten kallt, gärna i kylen. Det är viktigt att den är riktigt kylskåpskall innan den hälls i glassmaskinen. Häll upp i formar och ställ in i frysen nån timme innan servering. 


4 svar till ”Melonsorbet – Vattenmelon”

  1. Vackert! Ska köpa tidningen du medverkar i.

  2. Jag måste bara säga att du tar så otroligt vackra bilder, det är som att varje bild har en egen själ. Önskar jag var lika duktig som du på att fota! Din sorbet såg inte så tokig ut den heller ;)

    1. udZbZz iqxtrgwtvchx

  3. Åh! Vilken vacker bild, älskar den rosa färgen och höstanemoner är så vackra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.