MATBLOGGSPRISET – BÄSTA FOTO

Det ska väl inte vara bildlöst egentligen men jag skyller helt och hållet på trötthet. Vilken dag det har varit. Kaos från första stund med sjuk man och mängder av stress men nu är jag äntligen hemma i min trygga och lugna lilla vrå igen. Skillnaden från när jag lämnade hemmet i morse tills nu är något annorlunda. Jag gick alltså och vann ”Bästa foto” i årets upplaga av Matbloggspriset.

Jag är så glad och så otroligt stolt. Tacksam över att ni läsare och alla mina vänner tipsade om mig. Fick mig nominerad och sedan att vinna. Det är ni som har gjort det med mig! Tack!

Min man mår nu bra igen. Något trött men på benen och med färg i ansiktet. Det var inte mycket med honom när vi passerat Gränna. Han var vit som snö. Om ni någon gång ska bli sjuka, se till att bli det lagom tills ni är i Ödeshög för den vårdcentralen som vi trillade in på är den absolut bästa jag någonsin besökt. Hela personalstyrkan var helt fantastiska. Makalöst. Trodde inte att det ens skulle vara möjligt.
Samtidigt som vi sitter hos farbror doktorn börjar min telefon att ringa hysteriskt. Min pappa aka hundvakten ringde förtvivlat trots att jag skickade meddelande om att ”vi ringer upp sen” (jag kan inte svara pga hör inte och Mats höll på med utesluta-stroke-gymnastik). När vi väl ringde upp kom nästa problem. Nyckeln som pappan min hade fungerade inte. Han kom alltså inte in och hundar med dess tarmar och blåsor fick vackert hålla sig. Väldigt många timmar! (Det dåliga samvetet kom som ett brev på posten).

Som sagt, nu är jag hemma och ska absolut inte dra ut på tiden utan tänker gå och lägga mig. En dagsresa till Stockholm tur och retur tar på krafterna bara det. Att göra den under stress och nervositet har gjort den något mer påfrestande.

Tack!
För att läsa om alla de andra vinnarna är det bara att följa länken här. GRATTIS TILL ER ALLA!

Juryns motivering:
”Här har vi en blogg där kvinnan bakom den i sina matfotografier lyckas förmedla en alldeles egen vision och stil. I hennes bilder råder en mycket speciell atmosfär, som inte bara förhöjer maten på bilderna, utan som även ger oss en total estetisk upplevelse. Hennes foton är en vital del av bloggen, håller en konstant hög kvalité och fungerar perfekt med texterna. Helheten ger oss en bild av bloggerskan som person – en mycket begåvad sådan, som heter Helena Ljunggren.”

Helt bildlöst ska det inte vara!
1425772_10200881884595613_1152966248_n


24 svar till ”MATBLOGGSPRISET – BÄSTA FOTO”

 1. Grattis till vinsten. Har kikat på fotona på din blogg. Dom är otroligt snygga!!

  1. Tack så jättemycket!

 2. Ett stort grattis! Föga förvånande med tanke på dina underbara bilder! Ta nu hand om maken och vila upp er ordentligt.
  Kramelikram

  1. tack!

 3. Ett stort GRATTIS! Känner mig lite extra stolt nu över att ha ett recept i min samling tolkat med bild av en mästerfotograf :)
  Hoppas ni nu får en lugn och avkopplande dag och hinner ta hand om varandra.

  Allt gott!

  1. tack snälla!

 4. STORT GRATTIS!!!!

  1. Tack!

 5. Återigen: Stort GRATTIS!!!! Du om någon är värd ett pris, dina bilder är fantastiska och jag imponeras stort av dig och ditt bildskapande. Är så otroligt på att kommentera hos dig men du ska veta att jag ser varenda bild och gillar allt.
  Ha det gott, njut av segern och att maken blivit piggare.

 6. […] dagen efter den där gårdagen, är jag helt slut eller som man säger här i dom trakterna jag bor ”som ett utsketet […]

 7. Säger bara såhär. Så JÄKLA välförtjänt! Bra jobbat Helena.
  Ta hand om er!

  1. Åh, tack så jättemycket!

 8. STORT grattis Helena – detta är du SÅ värd!

  1. Tack snälla!

 9. Jag blir verkligen riktigt glad! Du är och förblir min favorit. Dina bilder är helt fantastiska!!
  GRATTIS!

 10. Åh, jag vet inte om kommentaren kom fram då det kom ett meddelande om att det var spam..
  Jag tycker i alla fall att du är en otroligt värdig vinnare. Väldigt glad blir jag! Min stora favorit!

  1. Tack så jättemycket!

 11. […] dag idag förutom söndag och farsdag? Jag ville inte vara sämre men gjorde den 2 dagar efter pga denna anledningen var jag ju inte hemma vid spis och ugn. Jag skulle fotograferat den igår men hann inte. Idag när […]

 12. Jag har varit så kass på att kommentera bloggar den senaste tiden. Men det betyder inte att jag aldrig kikar in ;-) STORT grattis till fotopriset – det var välförtjänt med råge! Dina bilder och ditt sätt att skriva är tillsammans helt fantastiskt!

  //Sonja

 13. […] jag var på den här lilla tillställningen så fick jag en provburk med tomatsoppa i näven vid ingången (varför det inte delas ut på […]

 14. Stort grattis till priset! Välförtjänt! De andra nominerade är fantastiska också, men tycker rätt person vann (Var där och kikade på prisutdelningen) :)

  1. Åh, tack snälla! Jasså, ni var några av dom som fick se mig vingla fram som en skadeskjuten julgran med byxorna på svaj :)

 15. Ett lite sent grattis här i ditt epicentrum men vi har ju talats vid om din vinst tidigare. Du är bäst!

  1. Tusen tusen tack! Med alla ni, otroliga matfotografer, nominerade blev jag väldigt snopen men ack så glad. Man är ju sin största kritiker :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.