KOKOSKAKA MED….KOKOS!

Kokos. Det här smakar verkligen kokos. Egentligen skulle man kanske kunna kalla det för ett muffin men det finns det redan så gott om så det här en mjuk kaka. Simpelt! En riktigt god kaka dessutom som är allra bäst utan chokladen (om jag får välja). Chokladen har en tendens att ta över smaken och det är det sista jag vill när det är något som smakar som detta.

Det är en snabb och enkel kaka på alla sätt. Få ingredienser dessutom. Fast när jag tänker efter, vilka bakverk har många ingredienser i sig?

12-14 småkakor

150 gram mjukt smör
1,5 dl strösocker 
2 ägg
1 brk kokosmjölk 
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl riven kokos

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker mjukt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda försiktigt i de övriga ingredienserna i smeten. Rör inte för mycket! 
Smöra och ströa muffinsplåt med kokos. Fyll formarna 3/4 och ställ in i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska inte bli för torr så känn med en sticka efter 10 minuter. Låt svalna en stund i formarna innan de läggs på galler för att svalna helt.


5 svar till ”KOKOSKAKA MED….KOKOS!”

 1. Åh jag vill ha en NU!

 2. Mums.
  ’Ha en bra fredagskväll.
  kram
  Hanna

 3. Gud vad gott det ser ut!

 4. Måssste testa! Frågvis som jag är undrar jag, kokoksmjölken, den brukar ju vara som en klump i burken. Rör du ut den först till en homogen mjölk innan du tillsätter den? Å smöret, det ska alltså inte smältas först nej? Då skulle du så klart ha skrivit det ja. M precis.

  Å förresten, jag blir så jävulskt inspirerad av dina bilder ska du veta. Sen är jag själv för lat att styla och greja och dona när jag har bakat nåt. Det är inte du. Det är bra.

  Tack.

  1. Klumpen i kokosmjölken tror jag är omöjlig att komma undan. Häll upp alt skrapa ur burken i en skål och vispa upp den så blir det så krämigt och fint så :) Smöret ska inte smältas, nej.

   Tack snälla du! Jag kan bara säga detsamma, dina bilder är ljuva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.