JORDNÖTSGLASS

 

Jag kom på att jag helt missat att lägga upp receptet på Jordnötsglass med marshmallows. Det låg på min första matblogg för några år sedan. Det är inte dom bästa bilderna men det kan vara den bästa glassen. Marsmallows i glass är en riktig höjdare. När dom är frysta så blir dom sådär härligt sega. Jag tror att jag måste ge mig i kast att göra en ny glass med marshmallows. Tips på smak mottages tacksamt!

Jordnötsglass med marshmallows

2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
1 dl jordnötssmör
0,5 dl socker

Värm ihop mjölk, grädde, jordnötssmör och socker, på svag värme tills sockret har löst sig. Det får inte koka. Ställ åt sidan och låt det svalna helt.

5 äggulor
0,5 dl socker
1 dl små marshmallows
1 dl grovt hackade jordnötter

Vispa äggulor och socker pösigt och blanda sedan försiktigt ner gräddmjölken med jordnötssmör i äggsmeten.  Häll sedan smeten i en ren kastrull och sjud den på svag värme i ca 10 minuter eller tills smeten tjocknat såpass mycket att den sätter sig på sleven. Den får inte koka.
Lyft av och ställ åt sidan. Smeten ska vara kylskåpskall innan den åker ner i glassmaskinen. När den är det så låt den gå i maskinen i ca 30-40 minuter.
När glassen är färdig så blandar du i jordnötterna och marshmallows.

 

 

 
6 Kommentarer till “JORDNÖTSGLASS”

 1. Görel skriver:

  Men du är ju både grym och skoningslös. Hur ska jag nu kunna fortsätta jobba??

 2. Alltså, det där var nästan ett elakt gott recept – jag blir så sugen och så har jag ingen glassmaskin =( Wow!

  • Helena skriver:

   Det går alla tiders ändå, utan glassmaskin. Häll glassen i en bunke och ta fram den varje halvtimma (4 gånger) och vispa den slät. Det är lite mer trix så har man bara tiden är det bara att tuta och köra :)

 3. Anders skriver:

  Hej i andra delen av receptet står det 3dl grädde, men sedan i texten står det mjölk hur ska det vara?.
  Mvh Anders

  • Helena skriver:

   Hej. Jag har skrivit helt fel, de 3 dl ska inte vara med alls. Jag vet inte riktigt hur det har kunnat slinka in i receptet. Nu är det korrigerat och allt ser rätt ut igen. Tack för att du upplyste mig.

Lämna en kommentar
Din kommentar