GRILLAD MACKA


Här är ett litet bevis vad som händer med bilderna om man fotograferar i alldeles för stark solljus. En överexponering som inte alls är speciellt rolig men just i detta nu struntar jag i det för detta måste visas upp. På bilderna är där en grillad macka av absolut den övre klassen. Med mozzarella, tomat och en hejsanhoppsanstark tomatsås med chipotle fick det både mig och maken att humma av välbehag. Den lena och sega osten i kombination med hetta och ett välkryddat kött skapar bröllop i käften!

Du kan ta i princip vilket kött du vill. Jag använde mig av en välbankad bit av picnicbog. Marinera det väl, gärna två dagar så att det får ordentligt med smak, och grilla det på indirekt värme så att det förblir saftigt och mört. Strimla det sedan fint och börja montera mackorna. Fyll med allt du är sugen på och lägg sedan det fyllda brödet i lite folie och grilla det i  15 minuter, vänd några gånger under den tiden. Jag lovar, det här slår det mesta!

Det finns ingen exakt mängd för någon av ingredienserna utan du är helt fri att välja själv hur mycket du vill ha av varje. Toppen eller hur?
Ikväll ska vi göra det igen fast då ska vi testa en helt annat fyllning. Det kommer bli en lång dag!

Baguette
Kött
Mozzarella
Tomatsås med chipotle

Tomat
Olivolja
Salt & peppar

Gör en skåra i baguetten och ringla i lite olivolja samt bred på ett tunt lager av den ta tomatsåsen. Salta och peppra. Lägg i det strimlade köttet, tjocka skivor mozzarella och nån/några skivor tomat. Lägg i folie och grilla 15 minuter. Klart!


2 svar till ”GRILLAD MACKA”

  1. Va?! Överexponering? På min skärm ser de perfekta ut! Mackan med för den delen ;)

    Kram kram

  2. Kanske jag som är konstig men jag tycker de här bilderna är fantastiska! Om det är nåt jag vill lära mig är det att fota finare. Du är så himla duktig!

    Kram Monika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.