ett bildlöst recept

Ni som följt mig ett tag vet att jag fullkomligt avskyr recept utan bild. Bilden är det som gör hela receptet så därför ber jag lite om ursäkt för det här inlägget men jag vill ändå skicka det vidare för det var verkligen både enkelt och gott.

Päronpajen som jag pratade om häromdagen. Så god!

800 gram avrunna päronhalvor
150 gram smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
2 msk råsocker
ca 3 msk ljus sirap

Häll av päronhalvorna och skär dom i tunnare bitar. Lägg i botten på en pajform (23 cm). Smält smöret och blanda i allt utom sirapen, blanda smuldegen väl. Lägg smuldegen på päronen och ringla över sirap. Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Håll koll så att pajen inte bränns. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

 

Tillägg. Det är helt medvetet att bilden ser ut som den gör. Bakstycket är skrynkligt och boxen syns. Jag tycker om alla typer av bilder. Så  länge jag känner något är bilden helt perfekt.


3 svar till ”ett bildlöst recept”

 1. Helenis!! Nu blir jag lite besviken… Så photoshop-oholic som du e så borde du trollat bort boxens hörn å de där lilla svarta uppe i vänstra… Visst!! Päronpajen, ja den får du göra om, packa ner i kylväska o köra hit med!! Kom FORT!! ;-) Vad ska ni göra i midsommar?? KRAMAR!!!

  1. Helena

   Linda, Linda…allt jag gör gör jag medvetet. Jag ville att allt skulle synas och att det skulle vara ”skabbigt” Så, du får bli precis hur besviken du vill :)

   Midsommar vet vi inte riktigt än. Vi har många olika funderingar men inget bestämt än. Själva då, funderar ni på en tripp till Gällstad?

   Puss

 2. Little e

  Hej hej!
  Min käre make gav mig en pizzasten i födelsedagspresent (hipp hipp!). Förstå min fruktansvärda besvikelse då jag klickade mig hit för att leta upp ett av dina gamla pizzadeg recept, och inte hittade något! Katastrof! Hur ska jag nu göra pizza? Finns säkert massa andra recept, men litar inte på dom. Kan du inte lägga upp ett igen? Som blir så nära en riktig ”svensk” pizza som möjligt? En sån där tunn, knaprig sak? Mums!
  Kramar!
  e

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.