EN LITEN VANILJPINNE TACK.

Nu är det det här med form och utseende igen. Ni vet det här med finlir. Det är slarvigt, det är ojämnt och det är en smula slafsigt. Jag älskar det! Det ska se hemmagjort ut.

Egna vaniljglasspinnar stod på schemat igår och här är resultatet. Med facit i hand så kan jag upplysa om att vanliga hederliga glassformar (sådana där som man gör isglass i) inte fungerade riktigt som jag hade tänkt mig. Det borde jag ju i och för sig kunnat räkna ut innan jag hällde hallonsås och glass i formen. Kanske fungerar det för någon annan men här gick det då inte alls för sig. Glassen fastnade rejält och de fick stå i varmt vatten en lite för lång stund innan de äntligen släppte. Då väldigt rinniga.

Men nu struntar vi i det. Om de smakade gott? Jodå, mannen i huset smäckte just i sig en till frukost. Gör din egen glass men lägg en extra tanke på i vilken form den görs. I alla fall om du vill ha en riktigt snygg glass. Det finns en uppsjö av olika formar att köpa. Kika på Ebay, Bagaren och Kocken eller Googla dig fram till butiken som passar just dig. Personligen så ska jag satsa på formar i silikon till sommarens glasspinnar. Det här var bara början.

Under recept finns det en hel del glass som du kan prova. Vill du inte ha det i en pinne så fungerar de lika bra i en bunke. Det fungerar troligtvis bättre eftersom du kan bestämma mängden själv. Du gör som du vill bara du gör din egen glass. Okej?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.