DEN EVIGA VÄNTAN

Under tiden kakan stod i ugnen roffade jag åt mig allt rosa jag kunde hitta i köket. Så, med taskig vitbalans och med en fokus som jag absolut inte kan skryta med är här resultatet. Det finns mycket ”skräp” i vårt kök. Nu råkar det ju vara så att jag tycker om just vårt ”skräp”. Jag har ingen fotostudio och jag använder ingen blixt så då är det väldigt lätt att bilderna blir ”fel” eftersom dagsljuset, det naturliga ljuset, försvinner snabbare än jag hinner tänka. Photoshop kan rädda mycket men väldigt långt ifrån allt.

Jag tycker om bilder som inte är helt perfekta.  Det skulle vara bara rosa men jag ser att det på något sätt har följt med vitt och rött också och med vitbalansen har det även följt med en gråblå ton. Jaja, som sagt, helt perfekt är tråkigt. Eller nej, det är det naturligtvis inte men ni förstår säkert vad jag menar. Gör ni inte det så är det inte mycket att hänga läpp för. Var lika glad för det! Det är inte alltid jag förstår vad jag menar heller.

Kakan är färdig. Den ser god ut. Den är inte fotad och den är inte provsmakad. Vi får väl se om det blir några ”perfekta” bilder eller om jag helt får luta mig mot smaken av kakan eller om det blir tvärtom. Alltid lika spännande. Det är inte så noga vilket bara det inte blir fiasko på både bild och smak så är jag mer än nöjd.

Ikväll ska vi fira lillebror. Jösses, dom närmar sig trettiostrecket hela högen. Snart är jag inte längre äldst. Sådeså!


7 svar till ”DEN EVIGA VÄNTAN”

 1. En sak jag fått lära mig på min kurs är att leta rätt, inte fel.
  Jag älskar dina bilder. Det är vad de förmedlar som är vackert. Finns någon magisk romantik blandat med olika känslor i dina bilder. Jag pratar inte blommor utan något annat.
  Inte vara kritisk. Jag gillar verkligen att titta in hos dig.

 2. Ser minsann inget fel på dina bilder. Tycker du är grym! Det där med vitbalansen och rätt ljus är aldrig lätt tycker jag. Mina bilder blir oftast alldeles för gula. Har inget bra redigeringsprogram men det blir som det blir. Får beskriva med ord istället:)

  Förresten! Rosa är fint!

 3. Och jag som drömmer om att kunna fota som du… Jag älskar alla dina bilder! För mig är alla fina/bra.
  Jag har suttit och letat på olika sidor på nätet efter fotokurser eller tips för att jag vill lära mig fotografera.

 4. Jag tycker bilderna var jättefina och precis som du säger perfekt är inte alltid bäst.

 5. Härliga bilder :) Gör väl inget att det följde med andra färger blev ju ursnyggt i alla fall. Som vanligt hos dig. :)

 6. Jag tycker att bilderna är alldeles underbara! Älskar dina foton och önskar jag hade en pyttepytteliten gen som gjorde att jag kunde fota bra, men man kan ju inte vara bra på allt ;-) Kram på dig!

 7. Excellent styling. Beautiful! :O)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.