CHOKLADORGIE

Idag är den en tuff dag här Rud. Jag har börjat med anfall och har fått ligga i sängen ändra fram till lunch. Det var inte alls vad jag hade planerat. Jag var uppe med tuppen och hade tänkt vara en sån där bra husfru som tvättar och stryker makens skjortor men vad fick jag för det? Det är inte bra att vara snäll, man har ingenting för det helt enkelt. När anfallen lugnar ner sig efter några timmar så tackar jag numera Wordfeud (von Skräphög om någon är sugen på en match) för sällskapet. Om jag inte rör mig allt för mycket så går det faktiskt rätt okej att vänta ut anfallet med några matcher. Jag får då dessutom lägga fokus på något helt annat är det där tråkiga som gör mig så enormt deppad. Blä! Nåväl, det är fortfarande segt och lite flummigt i huvudet men jag är åtminstone uppe och det är inte dåligt det.

Chokladkaka till tredje advent? En rejäl chokladkaka dessutom. Kladdkaka, brownie, kaka. Du väljer helt själv. Mitt tips är att skära små bitar. Det betyder att du får äta fler OM du kan vill säga för det är mastigt. Jag hade i päroncognac, varför vet jag egentligen inte för det smakar inte så mycket av det. I med det och kakan blir en smula märkvärdigare helt enkelt. Eller nåt sånt.

125 gram smör
125 gram mörk choklad, 70 %
1 msk päroncognac

2 ägg
1 3/4 dl strösocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 dl dulche de leche, kan uteslutas
100 gram vit choklad, grovt hackad
25 gram mörk choklad, grovt hackad
50 gram valnötter, grovt hackade

Lägg grovt hackad choklad och smör i en kastrull. Låt det smälta på svag värme. Häll i cognac.

Vispa ägg och socker vitt och fluffig. Blanda alla torra ingredienser och vänd i försiktig. Blanda inte mer än nödvändigt.
I med choklad och valnötter. Smöra en form (jag använde 20*20) och häll i smeten, klicka i dulche de leche. Marmorera det lite med hjälp av en kniv. Ställ in i förvärmd ugn på 175 grader i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna. Skär upp i bitar. Njut! Börja humma och ta en bit till.

 


3 svar till ”CHOKLADORGIE”

  1. Små bitar av chokladkaka låter inte alls fel till helgen :) Ser väldigt gott ut!

  2. Låter gott och små bitar är bra. Hoppas du mår bättre nu!

  3. Smarrigt, har också gjort brownie men inte lagt upp på bloggen ännu… får bli till imorgon tror jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.