CHOKLADKAKA MED GLASS

01-860

Från total besvikelse till en fullträff i endast en tugga.

Det här ska vara en chokladsockerkaka som skulle visa sig vara något av det torraste jag någonsin varit med om. Inte det optimala receptet men eftersom jag inte hade varken choklad eller smör hemma så fick det här receptet med kakao och olja bli ett test. Nja! Att jag glömde av den i ugnen behöver vi inte ens nämna. Så farligt var det inte.

I morse tänkte jag till. Jag gjorde en snabbglass, vanlig vanilj utan några som helst konstigheter och ripplade i chokladsås.Den skulle alltså få göra den torra chokladkakan sällskap. Vilket par dom blev! Micrade kakan lite snabbt så att den blev ljummen och mjuk och la sedan glass på. Om kakan fortfarande var torr? INTE DET MINSTA!

Receptet kommer från boken 100% choklad . Ingen tegelsten till bok och den är inte fylld med något unikt men den har väl ett och annat recept till som jag ska försöka mig på. Prova bör man!

Torsdag och snart är det helg igen! Imorgon börjar dessutom OS på riktigt och min långa väntan är över. Är det något som jag har svårt att slita mig ifrån så är det vinter-OS. Det är nåt alldeles speciellt. Tyvärr går det på helt fel kanaler men något jag har lärt mig under mina 36 år är att man kan inte alltid få det som man själv vill. Huvudsaken är att det är OS! Är du som jag, en OS-fåne?

 

80 gram kakao
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 ägg
350 gram socker
200 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
smör till formen

Värm ugnen till 175 grader. Vispa samman mjölk och grädde i en skål och rör ner kakao. Vispa i en annan skål samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver, olja och mjölkblandningen. Blanda väl!

Häll blandningen i en smord brödform och grädda i ugn i 45 minuter. Ta ut kakan och låt svalna i formen innan du vänder upp den.


3 svar till ”CHOKLADKAKA MED GLASS”

  1. så gott det ser ut.
    Ha en fin söndag
    Hanna

  2. Ser jättegott ut! och vilka fantastiska bilder :)

    1. Tack snälla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.