CHAMPAGNE EN ONSDAG. ALEXANDRE BONNET.

champagne
Jag hann precis plocka färdigt blommorna innan himlen öppnade sig. Från att ha varit klarblå himmel och varmt till jämngrått, regn och kallt på bara nån minut. Det är svensk sommar det men jag klagar inte. Jag har det ganska bra här under plåttaket på altanen. Champagne har jag dessutom druckit. Det finns ingen hejd på galenskaperna men vad gör en inte.

Varför ens öppna en flaska på en onsdag och bara sippa yttepyttelite? Jo. Jag är i ”startgroparna” att lära mig det här med att tycka om vin (champagne/mousserat) och den här stod i kylen och bara väntade och eftersom suget att fotografera fanns där men inget ”objekt” i sikte var det bara att korka upp. Även om jag inte kommer att dricka upp den så vet jag en eller två som gladeligen ställer upp.

I många år har jag ratat och tyckt att det smakar blöh men jag har alltid tyckt att det ser så förhjumlat gott ut. Nåväl, det här smakar vin/skumpa som jag är van vid. Jag har jättesvårt att bedöma om det smakar perfekt, super eller bara gott men flaskan är snygg och det bubblar fint och det har jag förstått att även förpackning och utseende är viktigt. Alexandre Bonnet – Rosé. Jag vet inte men jag antar att du är helt okej.

Om man som jag är fjompig med alkoholsmak, vad finns det för viner som jag kan prova? Söta, sliskiga, färgglada? Jag har fått en del tips men vill ha fler. Egentligen kan jag ju dricka alkoholfritt men ibland vill jag kliva in i ledet och vara som alla andra. Faktiskt.


2 svar till ”CHAMPAGNE EN ONSDAG. ALEXANDRE BONNET.”

 1. Malle

  För några år sen tänkte jag som dig; ”jaha, smakar ju inge särskilt!” Sen blev jag bjuden på riktig champagne! Dyyyr champagne…. fast det visste jag ju inte då, när jag drack den där underbart bubbliga drycken! Ringde upp värdinnan dagen efter festen och frågade om namn/nr på alkoholen. Åkte in till lokala spritbutiken och hittade en trevlig människa som visade mig till rätt flaska. O prislappen…..! Oj! Hade jag verkligen bett om typ 8 glas extra av denna dryck…. de andra tog minsann gin o tonic…. Men inte jag! Jag var ju förälskad i detta nya under av bubbel! Förförande bubblor…. Suck…. Ringde upp värdinnan igen o bad om ursäkt för att jag druckit upp mer än 1 flaska, själv, av drycken. =)
  Men nu ligger det en sån där fin flaska i vår kyl o väntar på ett speciellt tillfälle…. Eller kanske tar vi den på en onsdag? =)
  /Malle
  PS: Ett annat bra vintips är Amicone, ett rött vin. Fantastiskt!!!

  1. Helena

   Åhå! Jag tar till mig tipset :) Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.