Björnbär & valnöt – Semifreddo

Semifreddon får en ljuvlig ljusblå färg av björnbären. En färg som gör mig glad. Att bli glad är något som jag uppskattar så mer semifreddo till mig. Det får bli min specialdiet.

5 ägg
1,5 dl strösocker
4 dl grädde
1 krm vaniljpulver

3 dl björnbär
0,5 dl strösocker

Börja med björnbären. Lägg björnbären och sockret i en kastrull och låt det koka upp. Låt bären småputtra på medelvärme i några minuter tills den mesta vätskan har kokat bort. Låt svalna.


Separera äggen. Börja med att vispa vitan med lite av sockret till ett hårt skum. Gå sedan vidare till gulorna som vispas med resten av sockret. Vispa det pösigt och vitt. Till sist vispas grädden ganska hårt. Blanda samman gulorna med grädden och blanda till sist i den hårt vispade vitan. Blanda mycket försiktigt.
Tillsätt björnbären och de kanderade valnötterna. Rör ner det ytterst försiktigt. Häll upp i form och ställ in i frysen i 3-4 timmar. Den ska inte bli stenhård utan fortfarande vara väldigt mjuk vid servering.

 


Ett svar till ”Björnbär & valnöt – Semifreddo”

  1. […] i en glass eller en semifreddo. Jag har ett recept på en väldigt god smakkombination – Björnbär och kanderade valnötter. En enkel semifreddo. Klicka på länken om du vill ha receptet eller bara kika på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.