BELGISKA VÅFFLOR. EN BRA START PÅ DAGEN.


Jag har länge funderat på ett våffeljärn för belgiska våfflor. Ni vet dom där som är så där tjocka, goa och gyllenbruna. Lite som jag fast med undantag för det gyllenbruna. Som sagt, ett tag har jag haft siktet inställt på just ett sådant men har hela tiden ryggat tillbaka på priset. Ibland blir jag, hör och häpna,  snål och tycker att 600-700:- är på tok för mycket för ett järn som kommer användas några få gånger om året. 200 kr är mer min melodi.

Min pappa är en pappa som ibland kan tyckas vara väldigt disträ och ointresserad. Han lyssnar inte när jag pratar utan han har oftast seglat bort någonstans i tanken, troligtvis i mattanken. Lille pappa, med betoning på väldigt lille, är väldigt mycket för just mat och tror att han är en mästerkock i köket och äter väl en 5-6 middagar om dagen men trots detta så är han så tunn så tunn. Han har en benstomme som en hälsena på en gråsparv. Ingen kraftigt byggd kille det där inte. Just den genen skickade han inte vidare till mig. Synnerligen dåligt!
Nåväl, han uppfattas som sagt som fruktansvärt ointresserad men nånstans så tar han in det jag jiddrar om när jag är på det humöret, men han säger aldrig något samma dag eller dagen efter utan det går några dagar tills ”poletten trillar ner” och då undrar han vad det är för sak jag pratat om. Våffeljärnet var senaste jiddret och här är vi nu. Belgiska våfflor till frukost! Det är numera möjligt eftersom pappa som inte lyssnade lyssnade alldeles förträffligt så någon dag efter mitt jidder när han var här på sitt dagliga morgonbesök (han bor 2 km från oss) så sa han dom fina fina, fina orden – ”Kör du mig hem så får du ett järn att göra belgiska våfflor i.”

Älskade rara, pappa!
Han är en smal, gänglig, tunn, mesig, knepig, knasig och udda pappa men han är för mig den starkaste mannen på jorden.

Servera våfflorna med banan, blåbär och lite sirap.
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 äggulor
4,5 dl mjölk
120 gram smält smör
2 äggvitor

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda i ägg, mjölk och smält smör. Rör tills den är klumpfritt. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten. 


10 svar till ”BELGISKA VÅFFLOR. EN BRA START PÅ DAGEN.”

  1. Läckra bilder! Å du…du är ju mer lik en tunnpannkaka än en belgisk våffla!

  2. Vilken rörande, rolig och fin berättelse. Min far är inte heller riktigt med då jag ska berätta något men han är en fena på att leverera lådor med egenodlade grönsaker under sommarmånaderna. Våfflorna ser helt magiskt goda ut!

  3. Vilken fin beskrivning av pappa. Jag blev helt tårögd. Underbara bilder, som vanligt, blåbären är otroligt vackra, vilken FÄRG!

  4. Fint skrivet och fina bilder! kram

  5. Så härligt att läsa, skönt att höra att det finns fler av den sorten! Och vilken beskrivning av hans kroppsstorlek.

  6. Fint skrivet Helena! Och superba foton som vanligt.

  7. Fin pappa du har!

  8. Ja, pappor, de är liksom en sort för sig! :-)

  9. Haha, gick raskt vidare till Trendenser.se och såg det här: http://trendenser.se/2012/march/vaffeldagen.html och trodde jag var kvar hos dig! :-)

  10. […] Receptet på de belgiska våfflorna hittar ni här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.