ÄPPELMUFFINS MED SMULTÄCKE.

äppelmuffins

Onsdagen är äntligen slut. En dag som jag mer än gärna slänger i soporna. Det blir inte alltid som man har tänkt sig, typ. Att vara hörselskadad har sina nackdelar, helt klart. Det är ju inte bara det att man inte hör som är problemet. Det riktigt stora problemet är att inte ha möjligheten att sköta sig själv när det kommer tillfällen då man behöver komma i kontakt med någon snabbt eller när man tappat förmågan helt att förklara sig i skrift. Då behöver man hjälp (läs: jag) och ibland är det så förbannat svårt att förklara för någon annan vad det är man vill att den ska förmedla åt en. Det blir BARA fel och jag blir så fruktansvärt frustrerad. Jag är dessutom smärtsamt usel på att förklara vad det är jag vill ha sagt. Det har skapat kaos i det Ljunggrenska hemmet idag och jag är så trött och uppgiven. Buh! Onsdagen den 2 oktober 2013 raderas nu helt från mitt liv.

Innan jag släcker ner allt så kommer här ett recept på nån form av äppelmuffins med krispigt täcke. Jag visste egentligen inte alls vad jag pysslade med där i köket när jag bakade men resultatet blev inte så tokigt ändå. Jag ville bara, i vanlig ordning, ha något att fotografera så det fick bli vad det blev helt enkelt. Detta blev det!

Godnatt.
Puss.

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

50 gram smör
0,5 dl mjölk

3 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1,5 dl bakpulver
en nypa salt

1 stort äpple, rivet

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken, låt det svalna något. Rör i detta i äggsmeten och tillsätt de torra ingredienserna. Blanda ihop och tillsätt även det rivna äpplet. Skeda upp i muffinsformar. Toppa med krispet och ställ in i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter. Känn med sticka. Stickan ska komma ut torr. Låt svalna.

Krispet

50 gram smör
0,5 dl strösocker
2 dl havregryn
50 gram hackade hasselnötter

Smält smöret och rör i socker. Blanda i havregryn och hackade hasselnötter. Toppa på muffinssmeten.


3 svar till ”ÄPPELMUFFINS MED SMULTÄCKE.”

 1. så gott det lät.

 2. Hej!
  Jag förstår din situation, jag har bara en tanke , har du ingen texttelefon, en där du kan prata och säga det du vill och det den andre svarar skrivs på en skärm.
  Jag antar att du har kontakt med hörselteamet i Borås eller så. Fråga dem om den och vips så kan du klara dina samtal själv.
  Det ska vara en minimässa i Borås, den 23(?) där man kan komma för att se hur olika tekniska lösningar ser ut.
  OM du vill kan jag maila dig mer information.

  Nu ska jag leta reda på ett av dina recept för att kunna baka kakor.
  Jo, vi gjorde också bullar här, äldsta dottern fixade det.

  1. Tack! texttelefon har aldrig varit aktuellt eftersom vi inte har någon hemtelefon öht. Jag har egentligen inte saknat att prata i telefon, kan tycka att det är riktigt skönt många gånger men så kommer det tillfällen (2-3 om året) då jag känner att jag verkligen skulle behöva göra det själv och då är det frustrerande. Jag har en fantastisk man som har lärt sig, eller vi har lärt oss tillsammans, att sköta det där faktiskt riktigt bra men som sagt, vissa stunder!

   Hoppas att du finner något.
   ha en fin lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.