ALLA DESSA TV-KOCKAR

Jag, eller snarare vi, ser väldigt sällan på tv. Fram tills för 1,5 år sedan hade vi inte ens tv. Anledningen? Det visades bara skräp och vem vill se skräp? Som sagt, nu har vi tagit steget in i 2000-talet och satt en tv på väggen, precis så som man förväntas göra och nu ser vi återigen på skräp. Vi kämpar för att hitta något som faller oss i smaken, tvingar oss själva att ligga där i soffan och hitta nån kanal bland alla miljarders som ska fånga vårt intresse. Det går sådär kan jag medge. Eller, det går inte alls.

När vi hade tv förra gången, nångång fram till 2006, så fanns det redan då tv-kockar men dock inte 10 på varje kanal utan det var på tv4 som de varvade med en 3-4 olika kockar. Hade vi tur så lyckades man tajma i så vi fick se den nakne kocken på femman. (fast då var även Jamie lite åt det hysteriska hållet) Numera, finns det någon kanal som inte har en endaste tv-kock? Eurosport? Dom är överallt, hela tiden! Den ena är bättre än den andra, den tredje har bättre råvaror än den fjärde osv osv. Ganska tröttsamt om du frågar mig.

Två av alla miljarders tv-kockar som just i detta nu går mig på nerverna.

Förr älskade jag Per Morberg. Jag älskade hur han var ”äkta” i köket. Att det inte var så noga men att det ändå var det. Det var fingrar i maten (precis som jag arbetar), det var slamrande kastruller och ingredienserna kändes höftade men det blev ändå helt perfekt. Precis så som jag vill ha det. Jag kände igen mig. Numera är han en parodi på sig själv och beter sig helt galet. Det är hysteriskt och det är på nåt sätt en översittarstil som jag inte alls vill uppmuntra. Han må vara duktig på det han gör men han börjar bli för mycket, riktigt jävla för mycket!

Gordon Ramsay. Vad ska man säga om denna kock egentligen. Han flaxar, han skriker och gormar som den värste och han på nåt sätt trycker ner varenda människa som han stöter på i sina program. Visst, det är det som är meningen men vaffan, det blir ju bara löjligt. Det ska vara exklusivt och det ska vara perfekt. Gör du inte så eller använder du inte just den råvaran så är du inte vatten värd. Att han helt läser efter ett manus behöver jag inte ens ta upp. Jag är glad att jag har hörapparater som går att stänga av, då slipper jag åtminstonde höra honom under den tiden som jag väljer att plåga mig själv när jag inte byter kanal. Hans mat må vara sagolik men han beter sig inte därefter.

Så, nu har jag fått kräkas lite. Nu till något helt annat. Kärlek!

Jamie Oliver. Helt fantastiskt kock och även människa för den delen (känner honom inte men på något sätt känns han äkta.)Han älskar det han gör, han underhåller, han vill dela med sig av det han gör och han kräver inte att det ska vara det dyraste, det flådigaste och det mest perfekta. Gör det gott, billigt och fint med det som du har möjlighet med. SÅ ska det vara! Det gör inget om det inte är tillagat från grunden och det gör inget om du inte har de rätta verktygen. Gör det för att du tycker det är kul, du vill lära dig något och du vill äta gott! Jag fullkomligen älskar Jamie Oliver. Han får mig att bli glad och faktiskt tacksam över att jag har en tv så att jag kan se hans ljuva program på 7.an, måndagar 19.25, Middag på 15 minuter. Då är det tv-underhållning i det Ljunggrenska hemmet och så fort det är över så återgår vi till livet med avstängd tv. Då har vi fått vår dos.

För att inte ha haft någon tv så tycker jag för mycket? Play har funnits i många år så lite koll har jag ändå haft.

När jag ändå är igång. Sveriges Mästerkock? Är det verkligen så bra? Trio med Bumba i juryn, den där trion som känns lika äkta som en plastikopererad docka. Nej, det är inte bra,

Nu avslutar jag gnället, blir återigen positiv – Alla tycker vi olika och alla har vi olika smak. Inget är rätt eller fel. Jag tycker så och du tycker si. Helt okej!

Så här tycker jag. Jag!
(idag ser jag på tv i flera timmar – Skid-VM)


3 svar till ”ALLA DESSA TV-KOCKAR”

  1. Sveriges mästerkock är ju dessvärre inget annat än tv och tyvärr ingen tävling i vem som lagar bäst mat. (från en som faktiskt har varit där och sökt till programmet)
    och jag håller med om det du skriver i övrigt, det är inte längre någon passion i matlagningen i tv utan hets i vem som är bäst och coolast och trendigast!

  2. Ja, ja och återigen ja på alla punkterna om kockarna. Om det finns någon känd människa jag vill träffa så blir det JO alla dagar i veckan. Om du inte sett hans resa till USA där han besöker olika delar av landet för att uppleva de olika ursprungen och maten som lagas av vanliga människor bör du verkligen se det. Fantastiskt!

  3. Jamie O var bra. Dock tycker jag att han blev mer arrogant på senare tid. Och jag såg också när han var och reste runt i USA där jag reagerade på hans lätt nedlåtande kommentare. Det tog bort lite av min tjusning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.